epomea.gr epomea.gr epomea.gr epomea.gr

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος, με δύο κεντρικά τμήματα σε Αιγάλεω και Θεσσαλονίκη, κατάφερε με τη βοήθεια του ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ. Περιστερίου και του Δήμου Αιγάλεω αλλά και πολλών πολιτών, να συγκεντρώσει ρούχα και τρόφιμα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη γειτονική Σερβία.

Έτσι, την Παρασκευή 30-5-2014, η αποστολή των Επιλέκτων, με 16 μέλη της από όλες τις Επίλεκτες ομάδες της Ελλάδος, μετέβηκαν στη Σερβία προκειμένου να διανείμουν το υλικό που συγκεντρώθηκε. Οι διασώστες θα φέρουν επίσης μαζί τους εξοπλισμό διάσωσης υγρού στοιχείου προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες αν χρειαστεί.

 

Να σημειωθεί πως η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος σε συνεργασία με το Σερβικό Διασωστικό Σώμα, μια ομάδα που αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στον Οργανισμό EURO SAR, είναι η μοναδική ομάδα που έλαβε άδεια προκειμένου να μεταφέρει η ίδια την ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία, ενώ όλες οι ομάδες του Οργανισμού βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να στείλουν επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια αν χρειαστεί.

 

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι οι κ. Ρουμελιώτης Γεώργιος και Μωυσίδης Γρηγόριος και υπεύθυνοι επιχείρησης διάσωσης, εφόσον χρειαστεί, θα είναι ο κ. Μπενάκης Μιλτιάδης και η κ. Κουλαξουζίδου Μαρία. Μαζί με την αποστολή θα ταξιδέψει και ο κ. Κουδούνας Ιωάννης, σύνδεσμος και αντιπρόσωπος του Σερβικού Διασωστικού Σώματος στην Ελλάδα, καθώς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγάλεω, κυρία Σιγάλα.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Αλογάκο Κωνσταντίνο για την πολύτιμη βοήθειά του στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και όλους τους εθελοντές και τους απλούς πολίτες τόσο για τις προσφορές τους όσο και για την πολύτιμη βοήθειά τους στη συλλογή και διανομή των υλικών καθώς και το Σέρβικο Διασωστικό σώμα για την όλη συνεργασία και φιλοξενία των μελών μας.

Αφήστε μια απάντηση