Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 2024

Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 2024 Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 2024 Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 2024 Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 2024 Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. 2024

Πιστοί στο ραντεβού μας όπως κάθε χρόνο βρεθήκαμε και φέτος στο Καρπενήσι για την Πανελλήνια συγκέντρωση της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Επιλέκτων, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών του Νοτίου Τομέα από τους Λοκρούς, τα Χανιά, το Αιγάλεω και την Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησαν ξεχωριστά με την παρουσία τους: Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου – δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής, Ο Μετεωρολόγος, Εκπαιδευτής και Επίτιμο μέλος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., Τάσος Αρνιακός και ο χορηγός και φίλος μας Ηλίας Θεοδωρίδης με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο Η. Θεοδωρίδης και Α. Μανώλης Ο.Ε

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι τα μέλη από όλες τις ομάδες της χώρας και συνεργάτες αυτής να γνωριστούν από κοντά, να συσφίξουν τις σχέσεις φιλίας και συναδελφικότητας, να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα εθελοντισμού, να ενημερωθούν για την πορεία της ομάδας και να παραλάβουν διασωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό. Στην παρουσίαση οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τον εκπαιδευτικό απολογισμό καθώς και τις δράσεις της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος κος Ρουμελιώτης Γεώργιος, ο οποίος καλωσορίζοντας τα μέλη και τους επίτιμους καλεσμένους, προχώρησε στην κοπή της πίτας. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Αντιπρόεδρο ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Μιλτιάδη Μπενάκη, για μια σύντομη ομιλία με αφορμή τα 25 χρόνια της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος.

Για την προσφορά της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και την σημασία του εθελοντισμού στην Πολιτική Προστασία αναφέρθηκαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο κ. Βαγγέλης Γιακουμής και ο κ. Τασος Αρνιακός.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ομάδων της και τις στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει για να μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ενδεχόμενο κάλεσμα από τους αρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην προάσπιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και την προστασία της φύσης. Έτσι λοιπόν και φέτος με αρωγούς εταιρείες και ιδιώτες που αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο μας και την ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των εθελοντών και συνδράμουν για να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για το έργο μας

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος παρέδωσε εξοπλισμό στις ομάδες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η ΕΠΟΜΕΑ Χανίων, έλαβε μία (1) σανίδα με ακινητοποιητές, μία(1) γεννήτρια, ένα (1) τρυπάνι μπαταρίας Raider, ένα (1) κομπρεσέρ krausman, ένα (1) σετ τσάντα δραπανοκατσάβιδο + γωνιακό τροχό, τρεις (3) φακούς, τρία (3) φαρμακεία με υγειονομικό υλικό, ένα (1) παλάγκο 2t, πέντε (5) γυαλιά προστασίας, τέσσερα (4) κράνοι.

Η ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών, έλαβε μία (1) σανίδα με ακινητοποιητές, μία(1) γεννήτρια, ένα (1) ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, ένα (1) κομπρεσέρ bormann, έναν (1) αεροσυμπιεστή 100lt, ένα (1) σετ πιστολιών αέρος, ένα (1) βιδωτικό μπαταρίας Bosch, τρεις (3) φακούς, τρία (3) φαρμακεία με υγειονομικό υλικό, πέντε (5) γυαλιά προστασίας.

Συνολικά η ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος παρέδωσε: δύο (2) σανίδες με ακινητοποιητές, δύο (2) γεννήτριες, δύο (2) κομπρεσέρ, έξι (6) φαρμακεία με υγειονομικό υλικό, έξι (6) φακούς, δέκα (10) γυαλιά προστασίας, τέσσερα (4) κράνοι, ένα (1) τρυπάνι μπαταρίας, ένα (1) ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, μία (1) τσάντα σετ δραπανοκατσάβιδο + γωνιακό τροχό, έναν (1) αεροσυμπιεστή 100lt, ένα (1) σετ πιστολιών αέρα, ένα (1) βιδωτικό μπαταρίας Bosch, ένα (1) παλάγκο 2t

Αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΠΟΜΕΑ βρίσκονται τον τελευταίο χρόνο εταιρείες και ιδιώτες που αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο της ΕΠΟΜΕΑ και την ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των εθελοντών για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη και συνδράμουν για να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για το έργο της.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός συγκεντρώθηκε χάρη στην συνδρομή των επιχειρήσεων Τσεμπέλης & Ι. Βολιτάκης Ο.Ε., Skantrak Servive ΕΠΕ, Home Builds A.E., Garden Experts, Δ. Νικολάου ΑΕΒΕ, Sadimac A.E., Παναγροτική Ο.Ε. Μαρμούρης Α.Ε., Apotheka.gr, Ηλεκτροχώρος Χρήστος Αντ. Καλής, Καξήρης Π. & Τσαντήλα Ν. Ο.Ε., Lamp Shop, Κοσμάς & Δημήτριος Χιονίδης, Ideal Press, Barcom, Oxia Αθλητική Εμπορική Ι.Κ.Ε., Zakcret Sports και πολλών άλλων ιδιωτών και καταστημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον Ηλία Θεοδωρίδη για την διάθεση οχήματος ISUZU για την μεταφορά εξοπλισμού και εθελοντών στο Καρπενήσι.

Την Νέα Οδό Α.Ε. για τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων μας από τα διόδια αρμοδιότητάς της

Τα δώρα της πίτας μας ήταν προσφορά της Karaiskos tools που βρίσκεται αρκετά χρόνια τώρα στο πλευρό των εθελοντών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Και τέλος για την βοήθεια στην όλη οργάνωση του event να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Σταλίκα υπεύθυνο της Trekking Hellas στην Ευρυτανία.