Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά

Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά

Διήμερη υγειονομική κάλυψη για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Παναγία Σουμελά 14 & 15/8/2023. Οι Επίλεκτοι κάλυψαν όπως κάθε χρόνο το προσκύνημα της Παναγίας στήνοντας ιατρείο ,με ιατρό , διασώστες και νοσηλευτές. Στη διάθεση των Επίλεκτων ήταν η κινητή ιατρική μονάδα των Lions που έχει παραχωρηθεί στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Τα περιστατικά που αντιμετώπισαν οι εθελοντές ήταν ποικίλων διαβαθμίσεων από μικρούς τραυματισμούς μέχρι πιο σοβαρά περιστατικά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5 τα ξημερώματα με τη Θεία Λειτουργία στον Μικρό Ιερό Ναό και τη Θεία Κοινωνία προσκυνητών.

Ακολούθησαν ο 'Ορθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχων του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμονος. Στη συνέχεια, τελέστηκαν η έξοδος των ιερών εικόνων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Την εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση Διονύσης Σταμενίτης, τη Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣ, Κώστας Γκιουλέκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣ Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο Βέρμιο έδωσαν, επίσης, το «παρών» χορευτικών συλλόγων τιμώντας την Παναγία των Ποντίων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Οι πιστοί που συνέχισαν το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού και των αγίων εικόνων, ενώ στις 7 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός μεθεωρός εσπερινός.